El med fremsyn

Håndværkerfradrag til hjælp for dig

Håndværkerfradrag til hjælp for dig

Håndværkerfradrag, servicefradrag eller boligjobordningen. Kært barn har mange navne, men lige meget hvad vi kalder det, er håndværkerfradrag til dig som forbruger – og du kan få indtil videre få glæde af håndværkerfradraget i både 2013 og 2014.
 

Gælder nu også sommerhuse og fritidshuse

Håndværkerfradraget fortsætter som i 2012 dog med den væsentlige ændring, at du nu også kan få fradrag for arbejde udført på fritids- og sommerhuset. Fx fradrag for elektrikeren der har installeret en luft til vand varmepumpe i familiens sommerhus.
 

15.000 kr. per voksen

Konkret betyder det, at du kan trække op til 15.000 kroner fra, når håndværkeren har været forbi dit hjem. Det er dog kun arbejdslønnen du kan trække fra, mens materialer og andet ikke kan trækkes fra. På samme tid er det vigtigt at slå fast, at hvert medlem af husstanden over 18 år (skal senest være fyldt 18 år ved udløb af indkomståret) kan få håndværkerfradrag på op til 15.000 kroner.

 

Et par simple regneeksempler

For at illustrere tydeligt hvad håndværkerfradraget betyder for dig i kroner og ører, har vi her lavet et par små regneeksempler, hvor en elektriker har været forbi dit nye hus for at udføre elinstallationer:
 

Elektrikerarbejde løntimer i alt inklusiv moms: 45.000 kr.

Heraf kan fratrækkes (2 voksne over 18 år) kr.: 30.000 kr.

Skattemæssig værdi af håndværkerfradraget (ca. 1/3 af 30.000): 10.000 kr.

 

Elektrikerarbejde løntimer i alt inklusiv moms: 25.000 kr.

Heraf kan fratrækkes (1 voksen over 18 år) kr.: 15.000 kr.

Skattemæssig værdi af håndværkerfradraget (ca. 1/3 af 30.000): 5.000 kr.

 

Husk at indberette til SKAT

Summa sumarum betyder håndværkerfradraget, at elektrikerarbejdet bliver billige jo flere voksne husstanden består af. I forhold til SKAT skal du altid gemme regningen og bilag for det arbejde, den professionelle håndværker har udført. SKAT har til formålet oprettet et TastSelv system, hvor du skal indberette lønudgfiter (inkl. moms) for det færdige håndværkerarbejde. Læs mere om håndværkerfradraget på SKATs hjemmeside.
 

Noget af det arbejde du kan få fradrag for

Rengøring og vinduespudsning i huset, almindeligt havearbejde, pasning af børn, vedligeholdelse og forbedringer af boligen, reparation eller fornyelse af elinstallationer, installation eller udskiftning af varmestyringsanlæg, installation af varmepumper, der ikke kan køle (herunder jordvarmepumper), maler- og tapetsererarbejde, reparation eller udskiftning af olie- eller gasfyrskedler og varmeanlæg (oliefyr dog kun for 2011). Se den fulde liste på SKATs hjemmeside

 

Vi hjælper dig med at få glæde af håndværkerfradraget

Ring gerne til os på telefon 74421065 og hør om dine muligheder for at udnytte håndværkerfradraget i forbindelse med en konkret elektrikeropgave.